Door te doen creëer je jouw eigen ervaring

Agenda

Cursus Adem diep, Leef voluit

Deze cursus is afgerond. Heb je interesse in deze training meld je alvast aan. Bij voldoende aanmeldingen zal ik deze opnieuw aanbieden.


In deze introductie cursus wordt je meer bewust van je lichaam en krijg je inzicht wat adem met je emoties doen.


Wat je gaat leren en ervaren in deze cursus:

 • - je krijgt uitleg van soorten ademhaling
 • - je leert herkennen wat er in je lichaam gebeurd als je ademt
 • - je leert begrijpen hoe adem is gekoppeld aan emoties en gevoelens
 • - je leert hoe je adem kan gebruiken om te ontspannen
 • - je leert om je adem te gebruiken in stressvolle situaties


Introductie tot Ademhalingstechnieken en hun Voordelen
In deze workshop krijg je een introductie tot de krachtige wereld van ademhalingstechnieken en hoe ze je leven positief kunnen beïnvloeden. 


Ademen is een van de meest fundamentele en toch vaak over het hoofd geziene functies van ons lichaam. In deze workshop gaan we dieper in op de verschillende ademhalingstechnieken en leren we hoe we ze kunnen gebruiken om stress te verminderen, energie te vergroten en innerlijke rust te bereiken.

Waarom is ademhaling zo belangrijk?
Ademhaling is niet alleen het zuurstof leveren dat ons lichaam nodig heeft om te overleven; het is ook een krachtig hulpmiddel om onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid te verbeteren. Door bewust met je ademhaling om te gaan, kun je:

 1. Stress verminderen: Diepe ademhaling activeert het parasympathische zenuwstelsel, dat het stressrespons van het lichaam vermindert en een gevoel van ontspanning bevordert.
 2. Energie verhogen: Juiste ademhaling verhoogt de zuurstofstroom naar je cellen, waardoor je je energieker voelt en vermoeidheid wordt verminderd.
 3. Emotionele balans bevorderen: Ademhalingstechnieken kunnen je helpen emotionele reacties te beheersen en innerlijke kalmte te vinden, zelfs in stressvolle situaties.
 4. Concentratie verbeteren: Door je adem te beheersen, kun je je concentratie en mentale helderheid verbeteren.
 5. Zelfbewustzijn vergroten: Bewuste ademhaling kan je helpen meer verbonden te zijn met je lichaam en emoties, waardoor je zelfbewustzijn wordt vergroot.
 6. Wat kun je verwachten van deze workshop?


Tijdens deze vierdaagse workshop zul je kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken, variërend van basisoefeningen tot geavanceerde technieken. De ademhalingstechnieken komen uit  meditatie, mindfulness en yoga. Ik help je met het verkennen van verschillende technieken. Je wordt begeleid hoe je je deze technieken kan toepassen in je dagelijks leven. Door deel te nemen aan deze workshop, investeer je in je eigen welzijn en krijg je waardevolle tools om stress te verminderen, beter te slapen, je emoties te reguleren en een diepere verbinding met jezelf te creëren.

De cursus is praktisch met oefeningen die je ook thuis kan doen.

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn