Door te doen creëer je jouw eigen ervaring

Marten Damstra


Ik ben 63 jaar en werk 35 jaar in de ICT en ben ruim 20 jaar bezig met zelf ontwikkeling in diverse vormen. Ik ben 35 jaar getrouwd en heb 3 uitwonende dochters.


Rond mijn 40ste voelde ik me langdurig vlak. Mijn beoordelingen op mijn werk waren matig terwijl ik harder werkte dan ooit. Door een enorme ruzie met mijn manager werd ik bijna ontslagen. Mijn vrouw vond dat ik moest veranderen want anders zou onze relatie eindigen in een scheiding. Ik was afgescheiden van mijn gevoel en daardoor onbereikbaar voor anderen.

 

Vanuit deze situatie ging ik 20 jaar geleden naar mijn eerste coach. Mijn ouders waren beiden arts en volgens hun ideeën hoorden psychiaters en therapeuten niet in de medische wereld thuis. Ik ging dus niet naar een therapeut maar naar een coach. Hij gaf de eerste aanzet tot acceptatie van mezelf en te stoppen met vechten tegen mezelf. Het mezelf laten coachen en een ander toegang geven tot mijn gedachten en gevoelens was de beste stap die ik had kunnen maken.


Door het volgen van opleidingen  begon ik me voor het eerst in mijn leven gelukkig te voelen in plaats dat ik aan het overleven was. Langzamerhand leerde ik ook hoe ik naar anderen kon luisteren zonder me aangevallen te voelen maar ook hoe ik mijn grenzen kon aangeven zonder een ander aan te vallen.


Als gevolg daarvan werden mijn beoordelingen op het werk langzaam beter en mijn relatie veranderde in een liefdevolle relatie. Mijn kinderen zeggen dat ze in die periode een nieuwe vader gekregen hebben.


Uiteindelijk ben ik nu 20 jaar onderweg. Een traject waarin mijn leven en ideeën over het leven radicaal veranderd zijn. Een traject waar ik het leven heb leren begrijpen, maar ook heb geleerd dat je soms dingen moet accepteren zoals ze zijn. Het leven kent geen weg terug, dus we moeten leven met wat er is.


Met mijn levenservaring zowel privé als zakelijk kan ik jou nu ook helpen om jouw (zakelijk) leven een richting te geven met meer kans op geluk, ontspanning en liefde.


Langzaam aan heb ik geleerd dat je je soms geen zorgen moet maken, niets afvragen en niet twijfelen, maar gewoon vertrouwen dat dingen goed zullen komen.


Mijn logo is een foto afkomstig uit de woestijnen in de omgeving van Dubai. Ik zag hier bomen staan waarvan ik dacht dat het niet mogelijk zou zijn. Ook in droge en arme grond is het mogelijk om te groeien. Voor mij is dit ook een persoonlijke metafoor. Met veel doorzettingsvermogen en steun ben ik een stevige boom geworden waaronder anderen kunnen schuilen. In het leven gaat het om je te wortelen met het leven zelf. Mijn overtuiging is dat iedereen in alle omstandigheden het in zich heeft om te wortelen. Door stevig in de grond te staan, sta je stevig in het leven zelf. Door stevig in het leven te staan is duurzaam geluk mogelijk.

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn