Door te doen creëer je jouw eigen ervaring

Coaching


Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Bij mij wordt jouw vraag op jouw persoonlijkheid en leerbehoefte ingevuld zodat je hier maximaal van kan groeien.


Mijn werkwijze is resultaat gericht met een no-nonsense aanpak. Het uitgangspunt is dat je het zelf moet doen, maar niet alleen. Ik zal naast je staan om je te steunen met raad en daad zodat je daarna weer zelf het roer in handen kan nemen.


Uit persoonlijke ervaring (ik was altijd erg op mezelf) heb ik ontdekt dat je soms anderen nodig hebt en toe moet laten om je een spiegel voor te houden om je eigen blinde vlekken te kunnen zien. Voor mij was het voordeel van een coach dat deze neutraal was en geen plek had in mijn privé leven. Ik kon dus alles vertellen en uitleven zonder dat dat gevolgen had voor mijn leven of mijn omgeving. We hebben vanuit onze opvoeding, levenservaring, werkplekken allemaal gedrag ontwikkeld wat voor onszelf heel natuurlijk lijkt, maar wat niet altijd effectief is. Een voorbeeld is dat je wel boos bent, maar dat in slikt. Dat heeft tot gevolg dat je er wel mee rond blijft lopen. Ik heb zo jarenlang met mijn woede rondgelopen waardoor ik op onverwachte momenten woede uitbarstingen kon hebben. Dit was slecht voor mij, maar ook voor mijn omgeving.


Coaching is de manier om duurzaam effectief gedrag en/of bewustzijn te ontwikkelen of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen.


Effectief gedrag helpt je om gelukkiger in het leven te zijn, maar ook om meer grip te krijgen op je leven.


Dat gedrag kan het gedrag zijn op de werkplek, in je relatie met collega’s of in de privésfeer, maar ook op het sportveld of in de maatschappij waarin we leven. Effectief gedrag geeft je ook meer zelfvertrouwen. Als je weet wat bij je past, dan weet je hoe je zaken effectiever kunt aanpakken en daarmee gelukkiger te worden.


Coaching helpt bij:

  • Het vinden van doelen en het maken van keuzes in leven en werk.
  • Het ontwikkelen of versterken van vaardigheden.
  • Het vrijkomen en loslaten van hardnekkige patronen.
  • Reflectie en advies bij complexe professionele of persoonlijke onderwerpen.
  • Het voeren van een succesvol sollicitatie gesprek.
  • Problemen met relaties
  • Het omgaan met geld
  • Het hervinden van je (levens)energie privé en in je werk
  • Het aangaan van veranderingen in je leven.
  • Het zoeken naar inspiratie


In een eerste kennismaking- /adviesconsult bespreken we jouw doelen en/of vragen en mijn stijl en methode van werken en kijken of het inhoudelijk en persoonlijk klikt.


In de meeste gevallen krijg je direct een advies voor een aanpak, ook als dat iets anders dan individuele coaching is.


Zo’n adviesconsult is niet kosteloos maar wel vrijblijvend. Gaan we door, dan maken we gezamenlijk een plan, waarin we de doelstelling, de termijn, de frequentie en de methode vaststellen. In deze vorm van coaching bent je zelf de opdrachtgever, sta je zelf aan het roer.

 

Telefoon: 06-51 99 77 74 of mail: coaching@praktijkdamstra.nl
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn