Door te doen creëer je jouw eigen ervaring

Individuele opstellingen (in bewerking)


Bij mij kan je individuele opstellingen doen op 2 manieren. Ik werk met opstellingen met behulp van vloerankers en met behulp van tafelopstellingen.


Opstellingen zijn een krachtige methode om inzicht te krijgen in diverse aspecten van jouw leven. Met behulp van representanten (kleine poppetjes of andere objecten) die je op een tafel plaatst of vloerankers, breng je jouw innerlijke wereld in beeld. Zo creëer je een visuele representatie van jouw gedachten, gevoelens, relaties en dilemma's.


Individuele opstellingen met vloerankers


Bij opstellingen met vloerankers fungeren de ankers als symbolische representaties van verschillende elementen binnen jouw leven, zoals personen, emoties, concepten of zelfs abstracte ideeën.


Toepassingen:

 •  Representatie van personen en onderlinge relaties: Vloerankers kunnen de positie van individuen in een familie, team of andere context representeren. Door op de vloerankers te gaan staan, kun je ervaren hoe je je ten opzichte van elk familielid voelt. Je kunt ook de afstand tussen de vloerankers, hoeken en lichaamstaal aanpassen om te zien hoe dit de dynamiek binnen de familie of relaties beïnvloedt.
 • Opstellen van innerlijke conflicten: Vloerankers kunnen innerlijke conflicten of dilemma's te representeren. Hierdoor kan je meer inzicht krijgen in de verschillende stemmen en/of  mogelijkheden die in je spelen.
 • Beweging en verandering: Vloerankers kunnen maken processen in je leven of jouw vraag zichtbaar. Door de positie van de vloerankers te veranderen, kan je experimenteren met verschillende scenario's en nieuwe inzichten ontwikkelen.

 

Individuele opstellingen met poppetjes (tafelopstellingen)


Wat zijn tafelopstellingen?
Tafelopstellingen zijn een krachtige methode om inzicht te krijgen in diverse aspecten van jouw leven. Met behulp van representanten (kleine poppetjes of andere objecten) die je op een tafel plaatst, breng je jouw innerlijke wereld in beeld. Zo creëer je een visuele representatie van jouw gedachten, gevoelens, relaties en dilemma's.


Hoe werkt het?
Tijdens een tafelopstelling begeleid ik je in het neerzetten van de poppetjes of voorwerpen. Intuïtief kies je de juiste posities en afstanden, waardoor de dynamiek van jouw 'systeem' (bijvoorbeeld je familie, team of innerlijke conflict) zichtbaar wordt. Door te kijken naar de opstelling, te voelen wat er speelt en te experimenteren met verschillende posities, krijg je waardevolle inzichten en nieuwe perspectieven.


Voor wie?
Tafelopstellingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil leren over zichzelf, zijn relaties en zijn plek in de wereld. 


De methode kan je helpen bij:

 • Het verhelderen van innerlijke conflicten.
 • Het verbeteren van relaties.
 • Het vinden van antwoorden op levensvragen.
 • Het ontwikkelen van nieuwe perspectieven.
 • Het vergroten van zelfinzicht.
 • Het bevorderen van persoonlijke groei.

De voordelen van tafelopstellingen:

 • Visualisatie: Door de opstelling te visualiseren begrijp je meer van je innerlijke gedachten; het wordt tastbaar en begrijpelijker.
 • Ervaring: Je ervaart de dynamiek van jouw 'systeem' op een fysieke en emotionele manier, waardoor je meer leert over de onderliggende patronen, waarom je doet wat je doet.
 • Inzicht: Tafelopstellingen helpen je om onbewuste processen te herkennen en te begrijpen.
 • Verandering: Door te experimenteren met de posities van de poppetjes, kan je nieuwe perspectieven ontwikkelen en stappen zetten naar verandering. 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn